Billigt och gott vin! Här är vinexperterna tre bästa budgetviner 2017

Allt om Mat:s vinexperter har provat, betygsatt och recenserat alla viner i Systembolagets ordinarie sortiment. Här är experternas tre bästa budgetviner 2017, som alla kostar under 100-lappen. Ja, billigt kan vara gott!

Magnus Waern – årets bästa budgetvin
vinexperten Magnus Waern tipsar om budgetvin

Briccotondo Barbera 2016 (2773), Piemonte, Italien, 89 kr

En konstant överpresterare som med fräschör, saftiga bärtoner och lätta tanniner ger ett attraktivt och okonstlat vin att njuta av till charkuterier eller kanske en pizza.

 

Gunilla Hultgren Karell – årets bästa budgetvin
vinexpert-Gunilla tipsar om billigt och gott vin

Sense Cap 2016 (2143), Montsant, Spanien, 72 kr

Generöst rödvin med toner av plommon, körsbär, färsk mynta och lakrits. Gjort av huvudsakligen druvan garnacha. Ett riktigt bra höstvin som passar till exempelvis en fläskstek med äppelchutney eller till en höstbuffé.

 

Marie Oskarsson – årets bästa budgetvin

marie-oskarsson om billigt och gott vin
Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie (2275), Loire, Frankrike, 84 kr

En sann glädje för en skaldjursvän från västkusten. Friska vindar, mineralitet och stil från Loire, allt levererat med chosefri attityd. Pålitligt är ordet.

 


Spara dina favoritviner i vår vin-app

Om du vill spara ner dina favorit­viner och lägga till i inköpslistan rekommenderar vi att du laddar ner vår Vinapp. Där finns alla betyg på ett och samma ställe. Över 1600 viner!

appen kan du söka på land, pris och betyg. Våra vinprovare har testat och betygsatt hela Systembolagets ordinarie sortiment! Här laddar du ner appen!