Allt om Mat:s event Sinnen & Smak lockade i fredags omkring 300 gäster till hotel Courtyard by Marriott. Det var fjärde gången som Allt om Mat genomförde eventet och chefredaktör Mona Johansson är mycket glad och tyckte det gick precis som hon önskat sig.

Flera av gästerna hade varit på de tidigare Sinnen & Smak-eventen och det märktes att folk trivdes för sorlet runt de vackert dukade borden var stundtals väldigt högt och  kvällens konferencier Tomas Tengby fick be alla tala tystare så att de som stod på scenen hördes. Där inledde Mona med att berätta lite om tidningen och sedan var det vinprovning  av italienska viner ledd av Johan Edström från vinhandeln Philipson & Söderberg.

Sedan var det många intressanta talare som fick mycket applåder. Hovtraktör Stefano Catenacci som inte frestades att avslöja menyn på prinsessan Madeleines bröllop, årets konditor Cecilia Andersson som visade hur man  lekande lätt får till rosor och nejlikor av marsipan. Välkände krögaren och kokboksförfattaren Fredrik Eriksson visade hur man filéar och skär fina bitar av en bamselax, och krögaren och kokboksförfataren från Borgholm, Karin Fransson, talade inspirerat om hur man vårdar och använder färska örter och fick alla att vilja rusa hem och starta en örtaträdgård.

Men det var fler som var på scenen och talade om allt från olivoljor till Hemglass och hur man dukar och skapar stil med vintageprylar. Under kvällens två pauser kunde alla mingla i foajén och köpa böcker av författarna själva och även böcker från Allt om Mat. Dessutom fanns inspirerande dukningar och smakprover. Mest åh! och ah! fick det vackert och personligt dukade bordet hos de tre välskräddade författarna till boken Vintageparty. 

Kvällen var verkligen intensiv  och tiden gick fort. Efter tre rätter, utvalda viner, och fullastade med information, inspiration och kokböcker fick alla Sinnen & Smakgäster dessutom en goodiebag med sig hem. 

Sinnen & smak är tillbaka i höst igen.