Kan man blogga om öl och vin? Så klart! Kan man blogga bra då? Det också. Här har du några av redaktionens favoriter.


Le Francophile

Med rätt sinnestämning så kan det bli veckans höjdpunkt i bloggosfären. Välformulerade genomgångar av mestadels klassiska viner ger bra köprekommendationer och seriösa varningar. Lärorik och gedigen!

Juhlins bubblar
Med risk för att anklagas för jäv, bloggen ligger på VinVin.se, så måste ändå makarna Juhlins blogg nämnas bland de mest intressanta i Sverige idag. Ovanlig i formatet, det är mer kåserier än blogginlägg, så har den tillfört en ny form till vinbloggarna, personliga anekdoter blandas med fantastiska champagneprovningar.

Mise en bouteille
Är du intresserad av att hänga med på vad som händer i den franska vinvärlden och i synnerhet i Bordeaux? Vill du dessutom få en seriös och täckande genomgång av vad som händer i vinvärlden varje vecka? Ja, då är Mise en bouteille något för dig. Niklas som driver bloggen gör en underhållande och faktarik blogg som ligger i topp i Sverige idag. Dessutom har han ytterligare två bloggar, Mad about Madeira och Portugisiskt. Vik en timme och kolla runt, du kommer att se på vin på ett annat sätt efter det….

Ofiltrerat
Magnus Barks Ofiltrerat är föredömlig i sin seriösa inställning till öl. Inte så att den är tråkig i sin faktaprägel, tvärtom, men den tar ölet och dess producenter på allvar – och tryfferar nyheterna med recensioner och smakomdömen.


Malt, humle, jäst och vatten

Fredrik Johansen är sommelier och testar 1 000 öl per år. Det märks på hans blogg som är full av smakomdömen, nyhetstexter och funderingar kring öl. Precis som på Ofiltrerat så är besökarna en stor del av behållningen, det byts tips och åsikter om det mesta som är ölrelaterat.
 

 

 

 

  • Ofiltrerat.se – vju med Magnus Bark som bloggar bäst i Sverige

 

  • Läs VinVin.ses egna bloggar här
NUVARANDE Bästa dryckesbloggarna i Sverige
NÄSTA Tio lyxiga laxar