Ny tjänst ger smarta diet-matförslag till mobilen - och är anpassade till var du befinner dig. - Ger konsumenten möjlighet att äta bättre, säger Chris Shipley som visar upp den nya tjänsten.

Nu kan mobiler säga åt dig vad du ska äta, hur mycket du ska äta och vad som är bäst för just dig att äta, skriver Australian Food News. Det är ett amerikanskt företag, WebDiet Inc., som börjat sälja tjänsten Meal-to-Meal Guidance, som är ett personligt program anpassat helt efter dina tider och dina behov. Det går till så att du först anpassar ett program, det kan vara GI, vegetariskt eller vad som helst i dietform och sedan vilka tider du ska äta och hur många kalorier du behöver. Precis innan du ska äta kommer sedan ett matförslag som ett sms eller ett mejl till mobilen eller datorn.
 – WebDiet ger konsumenterna den smarta och enkla möjligheten att äta bättre, hålla reda på vad de äter och bli mer hälsosamma, säger Chris Shipley som nu visar upp tjänsten på en konferens, till Australian Food News.

Lokaliserar närliggande restauranger

Webdiet använder sig av den senaste tekniken, såsom GPS, för att nå ut till kunderna i realtid. Tjänsten innebär bland annat matförslag från restauranger du befinner dig i närheten av, vad du ska handla från affärer i närheten och/eller hur du ska tillaga mat om du är hemma. Allting är tillämpat efter dina hälsomål och hur många kalorier du redan ätit den dagen. Det är också meningen att tjänsten ska växa till att kunna ge konsumenter möjlighet att beställa den förslagna mat från närliggande affärer och resturanger och betala för maten med mobilen.
 – Nu med snabbmatskedjorna som bara växer och de ökande problemen med övervikt, är det viktigt att hjälpa människor med vad de ska äta, säger vd och skaparen av tjänsten Craig Gold tilll Australian Food News. När tjänsten kommer till Sverige är ännu oklart, men den är anpassad till att användas på iPhone och i samarbete med ett antal stora matkedjor i USA.