Tina "Mat-Tina" Nordström är en mästare i köket. Men även hon vet hur det är att misslyckas med maten. Sonen Albin dissade mammas mat under en utflykt. - Albin gick runt bland de andras picknick-korgar och tiggde mat medan jag och mormor satt och åt min sallad på filten, säger hon.

Idag var det Mat-Tinas tur att sommarprata i Sveriges Radios (SR) Sommar. En del av tiden ägnades till att berätta om tiden i Let´s dance och om rysningarna det gav att vinna finalen. Men även familjeliv, tävlingsinstinkt och en rap med Jason "Timbuktu" Diakité hanns med.
När det kära ämnet mat kommer upp berättade Mat-Tina om ett par picknickhistorier. De senaste utflykterna har nämligen varit allt annat än lyckade.

– Vi hade glömt att han (Albin) skulle ha med sig mat till en dagisutflykt, så det fick bli kokt ägg och en macka utan pålägg, säger hon.

Så när ett nytt tillfälle dök upp att imponera med picknickkorgen för föräldrar och dagisfröknar så ansträngde hon sig ordentligt med en smaskig melon- och dillsallad.

Men Albin var inte så lättimponerad. Han lämnade mamma och mormor kvar på filten och siktade in sig på den mest lockande matkorgen. Sedan pekade han och krävde bestämt smakprov till både sig själv, mamma och mormor.

– Sedan kom han tillbaka och la ner sitt byte på filten. Vi blev jättemätta, men kanske mest på de andras goda picknickmat, säger Mat-Tina i SR och skrattar.

Nu är det bäst att Mat-Tina äter, eftersom hon äter för två. I december väntas Albin bli storebror.

– Ja ni hörde rätt, jag har en bulle i ugnen, jag är på tjocken. Ni kan säga vad ni vill, men vår Albin två år ska bli storebror den lille parveln, säger hon.

 

NUVARANDE Även Mat-Tina kan misslyckas med maten
NÄSTA Så blir du en mästare vid grillen