”Att knåda deg är ren terapi”

Hemma hos Gunilla Rosén är fredagar bakdagar. Och på Alltommat.se brukar hon hitta en hel del goda recept och bakinspiration.

Men idag är det tvärtom. Gunilla delar med sig av två favoritrecept till läsarna på Alltommat.se.
En läcker Moussetårta med fläder och passion, och ett mörkt, saftigt matbröd, Rudölimpan (se receptlänkar till höger).

När väcktes ditt intresse för bakning?

– Jag har alltid gillat att vara i köket, min mamma lagade jättegod mat och bakade bullar.

Hur ofta bakar du, och vad?

– Mest på fredagarna då jag är ledig, oftast matbröd eller bakverk med choklad i. Att knåda deg är ren terapi!

Just nu är Gunilla inne i en period när hon gärna bakar med kalljäsning. Ett skönt sätt att enkelt få färskt bröd på morgonen. Det gäller bara att komma ihåg att sätta deg på kvällen innan.
Bröd med blandade mjölsorter är också poppis i Gunillas skafferi.
– Sen testar jag gärna hur gammal jäst man kan använda. Jag har aldrig  misslyckats trots att jästen är flera månader gammal, den kan vara som en liten torr och hård klump, men jäser gör den över natten.
– Jag har även testat att baka på fryst jäst med gott resultat, säger Gunilla Rosén.