Nya kokboken "Mat för dig som tränar" lär dig äta efter dina träningsmål, oavsett om det är att springa ett maraton, att bygga muskler eller att gå ner i vikt.

Ledarskribenten och personlige tränaren Niclas Ericsson har skrivit en kokbok tillsammans med kostrådgivaren Camilla Porsman Reimhult.

Mat för dig som tränar bjuder på läckra och lättlagade recept. Allt är näringsberäknat och anpassat efter dina träningsmål. Du kan enkelt hitta och laga recept efter de resultat du vill uppnå: Bygga muskler, deffa eller gå ner i vikt.

– Alla kan ha nytta av den här kokboken, även om man inte tränar hårt är det här goda och hälsosamma recept som man mår bra av, säger Niclas Ericsson.

Tydliga portionsstorlekar anger rätt mängd för din intriktning. Förutom recepten finns också kapitel om måltidsplanering och näringslära.

Om författarna

Niclas Ericsson, född 1965 i Stockholm, är journalist och ledarskribent, senast i Dagens Nyheter. Han har också undervisat i journalistik på universitet i Rwanda.

Camilla Porsman är frilansjournalist och utbildad inom personlig träning och kostrådgivning. Hon har tidigare givit ut ett antal böcker på Fitnessförlaget och skriver regelbundet i Fitness Magazine,ToppHälsa och Stadium Magazine.