Hängmörad entrecote och pizza med extra allt. Det äter kock-utbildade Mackan Edlund. Och han lagar över 90 % av maten hemma....

Vad lagar du för typ av mat?
– Jag älskar köttfärs och gör en fantastisk köttfärssås.  Dels är det enkelt, dels kan man göra så väldigt mycket med köttfärsen. Jag skulle kunna äta köttfärs varje dag!

– Jag gick livsmedelsteknisk och har jobbat som kock. Eller jobbat och jobbat, jag gjorde en praktik i 8 veckor – det var sterssigt och varmt och jobbigt. Kul men stressigt – kockar har speciellt humor, så du valde bort det.

– Jag är bra på att hacka grejer.

Vad är det godaste du ätit?
– Att dra en pizza när man varit hungrig i några dagar slår det mesta.
– När vi gjorde förra showen så var vi hos en kötthandlare och spelade in och då köpte jag loss en rejäl bit hängmörad entrecote. De var trots att jag fick rabatt men den var sjukt god.

Det värsta du ätit?
Kokta tjurtestiklar. Jag var med i produktionen för ett program med Paolo Roberto och då fick vi äta testiklar. Det var konstigt. Konstig konsistens. Konstig känsla.

Vad är din bästa snabbmat?
Jag försöker undvika snabbmat men ibland blir det en pizza med så mycket grejer som möjligt.

Vad ska man äta när man kollar på er teveserie?
Jag vet vad man inte ska äta – räkor! Jag köpte det som teve-snacks en gång och det är helt meningslöst, man måste ju skala dem och då missar man halva handlingen i serien. Ät inte räkor, det säger jag!

 

NUVARANDE Ät inte räkor som teve-snacks
NÄSTA Mumsiga muffins