Vi firar in det nya året med en snegling mot det asiatiska köket. Friskt syrligt, knaprigt och glassigt. Dukningen går i glimmande guld, grönt och vitt. Gott slut!

Gott nytt år med asiatisk festmat! Här är hela nyårsmenyn:

Förrätt: 
Pilgrimsmusseltartar med svart sesam, gurka och avokadokräm
Pilgrimsmusseltartar med svart sesam, gurka och avokadokräm

Foto: Helén Pe

Att dricka till pilgrimsmusseltartar:

  • Pol Roger Brut Réserve (7549) Frankrike, 389 kr. Frisk och aptitretande champagne. Ren, stram frukt, citrus, mineraler och bröd i den eleganta smaken.
  • Alkoholfritt: P.Lex Pure (1971) Italien, 55 kr. Friskt, piggt med pärlande, lätt aromatisk och något söt smak med drag av citrus, druvor och päron.

Varmrätt:
Tournedos med asiatisk sallad och jordnötsdressing

Foto: Helén Pe

Att dricka till tournedos:

  • Zenato Merlot 2010 (32224) Italien, 139 kr. Rött vin med fyllig, fruktig framtoning. Inslag av blåbär, korinter, örter.  Fin, mjuk avslutning.
  • Alkoholfritt: Jacob’s Creek UnVined Shiraz 2013 (1994) Australien, 59 kr. Alkoholfritt rött vin med mjuk, fruktig smak. Inslag av mörka bär och ­vanilj. Lätt sötma i eftersmaken.

Dessert:
Pistaschglass med ­granatäppelsirap, ­amarettokokta aprikoser och mochi
pistaschglass med granatäppelsirap, amarettokokta aprikoser och mochi

Foto: Helén Pe

Att dricka till desserten:

  • Moscatel de Setúbal 2008 (8117) Portugal, 65 kr (37,5 cl). Starkvin med god sötma. Inslag av torkad frukt, nötter, knäck och apelsiner.