Vindrickare motionerar mer

Enligt en undersökning är människor som dricker mer ihärdiga i träningen. Kompensation för ett dåligt beteende eller beroende av livsstil?

Att alkohol har negativa effekter på hälsan är väl känt. Men att människor som dricker mer även motionerar mer - kan det stämma? Ja, det låter paradoxalt men nu är det bevisat.

Det är en amerikansk undersökning som har jämfört dryckesvanor med motionsvanor - resultatet visar att vindrickare motionerar mer och att det dessutom är så att ju mer man dricker desto mer motionerar man. Inom vissa gränser så klart.

En av forskarna bakom rapporten, Michael French, säger till Winespectator.com att det inte är bara är så att de som dricker motionerar mer än de som inte dricker.

- Det är en stark koppling mellan hur mycket man dricker och hur mycket man motionerar förklarar han. Ju mer en person dricker, desto mer motionerar personen enligt de svar som forskarna fått.

Forskarna påpekar att undersökningen bara baseras på en kortare tidsperiod och att man inte ska se ett ökat drickande som en möjlighet till ökad motion - det är snarare livsstilsberoende.

Läs artikeln på Winespectator.com här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!