Foto: Respektive förlag.

Vin, whisky och öl - böcker får pris

Bästa dryckeslitteraturen i Sverige? Här är några förslag som precis belönats.

När juryn för tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur sagt sitt så är det många dryckesboksförfattare som kan sträcka på sig lite extra. Sverige är ett land som är känt för sina många mat- och dryckesböcker och det märks i juryns arbete - många böcker att läsa och många kandidater till de finaste priserna.

Här är 3 böcker om drycker som premierades vid prisutdelningarna i Grythyttan.

London - en pubguide av Krister Larsson (Grenadine)

Juryns motivering: "Kunskapen fyller bägaren med råge i denna osannolikt omfattande guide, som leder oss till de rätta pubarna och låter oss träffa historiens myller av törstiga Londonbor."

Champagneguide
av Richard Juhlin

Juryns motivering: "Vår främste champagnekännares osannolikt omfattande erfarenheter komprimerade till en handbok med ojämförlig densitet."

Whisky och mat av Jan Groth och Arne Adler (Grenadine)

Juryns motivering: "Med whisky i glaset bryter Groth och Adler ny gastronomisk mark med överraskande nya smaker, människor och miljöer."

Tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur genomförs varje år och har matcentrat Grythyttan som centrum. Tävlingen samarbetar även med den internationella tävlingen World Cookbook Award.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!