<p>N&auml;r familjen byggde nytt k&ouml;k stod stora arbetsytor h&ouml;gst upp p&aring; &ouml;nskelistan. &rdquo;B&aring;de f&ouml;r matlagning men ocks&aring; till fest d&aring; dukar vi upp buff&eacute; i k&ouml;ket p&aring; den l&aring;nga k&ouml;ksb&auml;nken&rdquo; s&auml;ger Sanna h&auml;r med barnen Alva och Hanna.<br />
&nbsp;</p>

När familjen byggde nytt kök stod stora arbetsytor högst upp på önskelistan. ”Både för matlagning men också till fest då dukar vi upp buffé i köket på den långa köksbänken” säger Sanna här med barnen Alva och Hanna.
 

Foto: Johan Adelgren

"Vi provar nya smaker"

Köttfärs är både billigt och lättlagat. Matintresserade Sanna lagar smakrika och roliga varianter av vår klassiker. Här är hennes bästa tips för lite roligare och godare middagar.

Köttfärs är för de allra flesta riktig vardagsmat. Men vem säger att det behöver vara trist och tråkigt bara för att vi äter det ofta?

– Jag älskar köttfärs! Den går att variera i det oändliga och framför allt efter humör. Det är så onödigt att köpa färdiga köttbullar. Tvärtemot vad många tror tar det inte alls speciellt lång tid att göra egna, säger Sanna Friborg.

Sanna har valt ut fem smakrika recept som garanterat kommer bli nya vardagsfavoriter.

Det behöver heller inte vara svårt att föra in ekologisk mat till vardags.

Alla Sannas recept är baserade på nötfärs och i dag går det att hitta ekologisk nötfärs i de allra flesta matbutikerna.

Namn: Sanna Friborg.

Familj: Manen Håkan och barnen Hanna, 11, och Axel, 9. Med på bilden är kusinen Alva, 8.

Ålder: 34.

Gör: Frisör.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!