Pesto-risfyllda  paprikor med kikärter
Pesto-risfyllda paprikor med kikärter Foto: Joel Wåreus

Vegetariska recept

Välj vegetariskt i vår och frossa i supergoda och hälsosamma maträtter. Vi har recepten till bland annat saftig gryta, mumsig smörgåstårta och oemotståndlig lasagne!

Vegetariska alternativ uppskattas av både vegeterianer och köttätare. Vare sig du väljer vegetarisk mat av etiska själ eller på grund av hälsan, är det lätt att göra maten god och mättande.

I stället för kött kan du välja produkter gjorda av quorn eller sojaprotein. De ger en "köttkänsla" och kan ätas i både bitar och som färs. Även linser, ärter och bönor kan ersätta kött samt frön och nötter.

För att behålla energin när du äter vegetariskt ska potatis, korngryn, pasta, bulgur, hirs, ris, couscous eller müsli finnas på tallriken minst två gånger om dagen. De vegetariska portionerna kan också gärna vara större. För vegetarianer är frukt och grönt samt rotfrukter en hälsosam fördel som kan ätas i massor. Vårdguiden rekommenderar minst ett halvt kilo av dessa om dagen.

Vill du satsa på hälsan eller behöver ombyte av matlådan någon gång i veckan, välj vegetariskt! Här nedan hittar du flera mumsiga recept att börja med för både vardag och fest.

Källa: Vårdguiden

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!