Vingryta med bönor och strössel
Vingryta med bönor och strössel Foto: Lars Paulsson

Värmande vintergryta med vin och hembakt långpannebröd

Bjud in till decemberfest! Duka stora bordet för en smakrik meny som räcker till 10 personer.

Gunilla Hultgren Karell har valt passande vin till varmrätt och dessert. Till förrätten får vi lite extra värme av varm rödvinskir.

Till vingrytan:

McManis Petite Sirah 2009 (6520) USA, 99 kronor

Härligt, generöst rödvin med drag av mogna bär, kryddor, lakrits och rostade toner. Fylligt med lång, varm smak.

Till lingonkakan:

Snälleröds Ekologiska Starkvinsglögg Vit (96830) Sverige, 79 kronor

Vit glögg med balanserad sötma med citrustoner, honung och kanel i smaken. Serveras sval till kakan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!