Vårkänslor!

 På Allt om Mat är maj månad en av årets mest hektiska; det är nu vi förbereder all mat till sommarnumren, samtidigt som vi förbereder de tidningar som måste bli klara till nästa vår. När nässlorna, rabarbern och sparrisen tittar upp ur jorden måste vi vara redo, både vid kameran och spisen. Annars blir det inga goda recept eller snygga bilder till nästa vår. 

Men det finns mer än svenska primörer. I det här numret har vi ett härligt reportage av japanska matkreatören Motoko, som lagat mat för Allt om Mat många gånger. Hon har skapat en god och lättlagad japansk vårmeny, som passar perfekt nu när körsbärsträden blommar här hemma. En meny som påminner mig om min resa till Tokyo i april för två år sedan, då hela stan var höljd i ljuvliga rosa körsbärsblommor, så otroligt vackert!

Ett annat land i fokus just nu är Sydafrika: 11 juni till 11 juli är det fotbolls-VM där. Jag har inte hunnit åka dit än, däremot har jag fått massor av matinspiration därifrån av olika medarbetare på tidningen. Prova gärna vår färgstarka, sydafrikansk meny – att njuta med eller utan fotboll.

En annan vårlängtan är första middagen utomhus. Kocken Mattias Larsson har flyttat ut matbordet på bryggan och samlat vännerna kring en meny på temat rosévin. Mat för en lång ljummen kväll med gott vin i glasen. Den längtar jag till när vi är klara vid kameran och spisen!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!