<p>Med ny metod h&aring;ller musslorna l&auml;ngre hemma.</p>

Med ny metod håller musslorna längre hemma.

"Våra blåmusslor håller fyra veckor i kylen"

Fyra snabba frågor till Josefin Haamer v Hofsten som satsar på blåmusslan.

Hur fick du idén att satsa på blåmusslor?

&ndash; Jag älskar själv blåmusslor och vet hur svårt det kan vara att få tag på bra musslor på många håll i landet. Så när vi upptäckte en möjlighet att förpacka musslor med MicVac slog vi till.

Vad innebär MicVac-metoden?

&ndash; För dig som konsument att du köper en påse fräscha pastöriserade blåmusslor med en hållbarhet på fyra veckor i kylen. När det blir dags att äta värmer du påsen i mikron på full effekt tills det börjar pipa &ndash; då är det klart!

Hur lyckas ni få så lång hållbarhet på era musslor utan att kvaliteten försämras?

&ndash; De nyskördade musslorna läggs direkt i påsar tillsammans med lite kravmärkt rapsolja, bladpersilja och vitlök. Sedan mikvakas musslorna, luften i påsen försvinner och kvar blir musslorna och en ljuvligt god buljong.

Varifrån kommer musslorna?

&ndash; Det är Scanfjords kravmärkta blåmusslor som vi använder och de odlas utanför Mollösund på västkusten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!