Välkommen till chokladhimlen

Allt är gjort i choklad - med en topphemlig teknik. De makalösa tårtorna, de spröda fjärilarna och rosorna. Vi har besökt världsberömda chokladbutiken Chookywookydoodah från tv-serien Chokladfrossa.

Folk stannar upp vid skyltfönstret och pekar på de färgsprakande tårtorna. 

- De måste vara fejk.

- De här kan inte vara äkta. No way. 

Den lilla chokladbutiken med det långa namnet - Choccywookydoodah - i Brighton i södra England har blivit världsberömd. Människor från hela världen kommer hit för att titta på tårorna och köpa med sig choklad. Celebriteter som Madonna och Johnny Depp är stammisar. 

Allt började för 18 år. Christine jobbade som grafisk formgivare i London men längtade efter ett annat liv. Tillsammans med en kompis flyttade hon till Brighton och öppnade ett litet café. Det blev snabbt full fart:

- Vi hade gästerna men tjänade inga pengar. Det gick inte med bara 14 sittplatser. Och catering är jättesvårt. Ingen av oss hade någon erfarenhet att driva restaurang, säger Christine.

Hur skulle de komma vidare? En festkväll och en flaska gin senare föddes idén. 

- Vi satt och spånade på skoj: "Föreställ dig en dörr. Där bakom finns vår nästa business. Vad skulle du vilja hitta där när du öppnar dörren?"

- Choklad är roligt!

- Choklad är jätteroligt.

- Men vad ska vi kalla oss?

- Ingen aning. Choccywokkydoodah ...

Idag har företaget 40 anställda och öppnade precis en butik i London. Med en topphemlig teknik får Dave och de andra kreatörerna chokladen att bete sig som formbar lera. Allt på tårtorna är ätbart och allt är gjort i choklad. Ingen sugarpaste eller marsipan. 

- Vi kommer aldrig att avslöja hur vi gör, säger Christine. 

Inte ens i tv-programmet Chokladfrossa, som snart har premär för andra säsongen, avslöjas några recept. Men vi får följa med in bakom kulisserna i en värld som för de flesta bara är en storslagen barndomsdröm. I ett av avsnitten bakas födelsedagstårtan till 80-talsikonen Boy George. 

Han är inte ensam om att älska Choocywookydoodahs skapelser. 

- När Johnny Depp vann en Oscar för Priates of the Carebbean beställde Tim Burton en tårta till Johnny från oss.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!