Vilken blir Sveriges Strindbergsbakelse?
Vilken blir Sveriges Strindbergsbakelse?

Vad med och utse Sveriges Strindbergsbakelse

Berns och Strindbergsmuseet bjuder in svenska folket att utse Sveriges Strindbergsbakelse till Strindbergsårets ära 2012. Allt om Mat:s Gunilla von Heland sitter i juryn.

Berns konditori har skapat tre bakelser med smaker inspirerade från August Strindbergs liv och matupplevelser. Tillsammans med en jury kommer svenska folket att få rösta fram sin favorit på Berns Facebook-sida 

Mellan 10 april och 15 april serveras de tre bakelserna på Berns Bistro & Bar. Vinnarbakelsen kommer kunna avnjutas under hela maj månad.

JURYN BESTÅR AV:

Allt om Mat:s matexpert Gunilla von Hedland

Årets konditor 2011 Josefine Baummann

Mat- & vinkonnässören Carl Jan Granqvist

Strindbergsmuseets intendent Camilla Larsson

Berns källarmästare Johan Lindqvist

Författaren ocj historikern Lennart Jarnhammar

- Strindbergsmuseet välkomnar en Strindbergsbakelse. Han var själv intresserad av mat och dryck så det är ett perfekt sätt att lyfta en av våra största inom svensk kultur, säger Strindbergsmuseets intendent och jurymedlem Camilla Larsson.

I Berns anrika salonger spenderade författaren, dramatikern, musikern och 

konstnären August Strindberg en stor del av sin ungdom. Det är även med Berns “Röda Rummet” i åtanke som han skrev sin debutroman med samma namn.

- Det här är lika mycket en hyllning till August Strindberg som till Berns vars grundare, Robert Berns, som själv var konditor, säger Berns VD Yvonne Sörensen Björud.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!