Vad är pulled pork?

Vad är pulled pork? Vad äter man till pulled pork? Hur tillagar man pulled pork? Svaren får du nedan.

Vad är pulled pork? Pulled pork är en maträtt som kommer ifrån USA, och nu blivit väldigt populärt i Sverige. Pulled pork är en långkokt gryta som oftast består av fläskkarré som får koka ihop sig med lök, barbecuesås och annat man vill ha i. Pulled pork, som betyder "draget fläsk" syftar på att dra isär köttet med en gaffel. Köttet är mört och trådigt när det har kokat klart.

Tillbehör till pulled pork? Det finns mycket att äta till pulled pork! Tillexempel bbq-sås, tex mex, coleslaw, guacamole, färska grönsaker och annat. Det är även gott att servera pulled pork i hamburgebröd, mjukt tortillabröd eller om man vill lyxa till det så kan man göra bröden hemma.

Hur tillagar man pulled pork? Låt köttet koka tillsammans med lök och barbecuesås i cirka 4 timmar tills köttet är färdigt. Servera sedan med tillbehör.

Pulled pork-tips:

Jennie och Stinas recept på pulled pork

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!