Gremolata
Gremolata Foto: Thinkstock

Vad är gremolata?

Vad är gremolata? En god italiensk blandning av persilja, citron och vitlök som passar till fisk och kött. Här är våra bästa recept på gremolata.

Vad är gremolata?

En läcker italiensk blandning av persilja, citronskal och vitlök som är god till det mesta. Massor av nyttigheter och dessutom väldigt enkel att göra. Servera gremolata till fisk och kött eller som fyllning till kyckling. Gremolata är traditionellt en garnering till ossobuco.

Gremolata recept:

1 klyfta vitlök

1 st citron

0,5 dl hackad persilja (slätbladig)

ev olivolja

Blanda bladpersilja och rivet skal av citron. Pressa i vitlöksklyftan och rör ihop allt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!