UnderbaraClara älskar att baka.
UnderbaraClara älskar att baka. Foto: Clara Lidström, underbaraclaras.com

Underbara Clara om nya boken och bästa desserten

Clara UnderbaraClara Lidström är superbloggaren som blev sommarpratare och en av den rådande husmorstrendens största spridare. Alltommat.se pressade henne på detaljer om favoritdesserten, bästa bjudmaten och vem som diskar...

Vad handlar boken som du håller på att skriva om?

- Pyssel och hemmafix. Jag älskar själv att pyssla i hemmet, vare sig det handlar om att sy, måla om eller baka. Så boken handlar om det. Jag stylar, fotar och skriver själv. Det är en riktig dröm som gått i uppfyllelse. Boken kommer ut i september.

Vilken är din favoritmaträtt?

- Jag älskar palt och en riktigt välgjord kalops. Husman är överlag riktigt gott. Dessutom älskar jag att fiska abborre och röka själv, det har min morfar lärt mig.

Och din bästa dessert?

- Får man vara banal och svara marängsuisse? Jag älskar det! Med en god glass och maräng och hemgjord kola och chokladsås är det en dessert värdig en kung.

Vad bjuder du på om ni har gäster hemma?

- Jag är en fena på att baka pizza, så det gör jag ofta. Mina vänner blir besvikna om jag gör något annat. Annars gillar jag att bjuda på en redig köttsoppa med klimp och ett gott bröd till.

Bakning, matlagning, pyssel. Vad gillar du mest i köket?

- Jag älskar att baka! Det är verkligen en form av terapi. Helst söta saker som man får dekorera. Men jag gillar även att steka kött av någon anledning. Men det blir inte så ofta eftersom jag bara äter viltkött.

Vem diskar hemma hos er?

- Min man, sådan är dealen. Han handlar och diskar så står jag och lagar mat och förverkligar mig själv.

Hur har ditt liv förändrats sedan du blev mamma?

- Jag har blivit mycket effektivare. Jag fattar inte vad jag gjorde av all tid förut. Dessutom har livet blivit så otroligt mycket roligare och mer meningsfullt. Skrattade jag fem minuter om dagen förut skrattar jag nu tjugo!

Gör du alltid barnmaten själv?

- Ja, faktiskt, har bara köpt på burk någon gång. Eftersom jag själv alltid försöker köpa ekologisk mat, eller sådant jag odlat själv känns det jättekonstigt att bjuda min son på någonting sämre. Att göra barnmat är inte svårt. Jag ger honom samma mat som oss men plockar undan en portion till honom innan jag kryddar den allt för mycket.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!