<p>&rdquo;En Manhattan, tack!&rdquo; Klassiska drinkar &auml;r trendigt igen.</p>

”En Manhattan, tack!” Klassiska drinkar är trendigt igen.

Trendiga nyheter till skafferiet

Dryck och mat går hand i hand och jag slutar aldrig att fascineras av nya smakkombinationer eller återupptäcka gamla. Här får du enbart goda nyheter.

1. Drink från 1800-talet

”En Manhattan, tack!” Man behöver inte skämmas för att vara lite gammalmodig i sitt drinkval. Så kallade vintagedrinkar är inne så det är bara att gräva ur minnet och mötas med respekt i baren.

2. Släng inte maten!

Nästan en tredjedel av all mat i Sverige åker i soptunnan, trots att den sällan blivit för gammal. Nu är det dags att tänka om – och med hjälp av kokboken ”100 sätt att rädda maten” av matjournalisten Annica Triberg får vi vettiga tips och recept. Bokförlag Max Ström, pris cirka 100 kronor.

3. Coolt med eget smör

Välsorterade livsmedelsbutiker och delikatessbutiker saluför nu smör från stora och små mejerier. Välj bland smör från finska Valio, franskt gourmetsmör eller kravmärkt skärgårdssmör från Väddö. Det coolaste är förstås att göra sitt eget smör!

4. Bakmaskinen är tillbaka

Den var 1988 års julklapp och blev sedan undanställd. Men förra året tog försäljningen av bakmaskiner fart igen. Intresset för att äta bättre och nyttigare tros ligga bakom ökningen. Alltså bör bakmaskinen laddas med kravmärkt dinkelmjöl och nyttiga frön!

5. Modern saluhall

Urban Deli i Stockholm är den nya tidens saluhall. Här finns delikatesser och restaurang med bred meny. Det går också att handla mjölk och andra basvaror. En kul idé är att man kan köpa en färdig middagskasse för fyra personer med råvaror och recept. Öppet från tidig morgon till sen kväll. www.urbandeli.org

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!