<p>Tom Sj&ouml;stedt tipsar om ny lag p&aring; 5-minuterssillar.</p>

Tom Sjöstedt tipsar om ny lag på 5-minuterssillar.

Toms snabbaste sillar

Årets kock 2008 Tom Sjöstedt tipsar om tre snabba sillar.

Inlagd sill med citrongräs, morot och ingefära

1 förpackning 420 g 5 minuters sill. 210 g avrunnen

Ny lag:

½ rödlök

1 liten morot

30 g ingefära ca 2 msk strimlad

2 citrongräs

½ dl ättika

1 dl socker

2 dl vatten

1 lime till garnering

Gör så här:

1. Skala rödlök, morot och skiva tunt. Skala ingefäran och strimla fint. Banka sönder citrongräset med baksidan av kniven (så smakerna kommer fram när man kokar).

2. Lägg alla grönsaker i en kastrull och slå på ättika, socker och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 1-2 minuter.

3. Kyl ner lagen.

4. Skiva sillen på längden. Slå lagen över sillen (när den kallnat) och låt gärna dra över natten. Garnera med tunt skivad lime

Krämig pepparotsill med citron

1 burk löksill à 540 g. 290 g avrunnen.

Pepparotskräm med citron:

200 g färskost

3 msk mjölk

2 msk färskriven pepparrot

½ citron, skalet

3 krm salt

½ ask klippt krasse till garnering

Gör så här:

1. Sila av spadet och plocka bort kryddorna från löksillen.

2. Rör ihop alla ingredienserna till krämen. Blanda med sillen och garnera med krasse.

Sill smaksatt med äpple och dill

1 förpackning 420 g 5 minuters sill

½ gul lök

1 äpple

2 dillstjälkar

4 msk hackad dill

Gör så här:

1. Häll av lagen i en bunke och skär sillen i bitar.

2. Skala lök och äpple. Skiva löken tunt och skär äpplet i tärningar.

3. Bryt dillstjälkarna i mindre bitar. Blanda alla ingredienser med sillagen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!