Foto: pressbild

Tommy Myllymäki knep bronset i kock-VM!

För Gastronomi Sverige berättar Tommy Myllymäki om känslorna när det stod klart att han och hans team igår kväll, den 28 januari, vunnit bronset i det prestigefulla kock-VM, Bocuse d'Or, i Lyon.

Under fem timmar och 35 minuter lagade Tommy Myllymäki och hans team under onsdagen två raffinerade rätter till 14 personer – pärlhöna med svenska vintersmaker och bäcköring. Huvudråvarorna beslutas av Bocuse d’Or och kommer alla från det land i vilket tävlingen hålls, i år gick tävlingen av stapeln i Lyon, Frankrike.

Så här sa Tommy själv när det stod klart att han tagit hem tredjeplatsen:

–Jag var här för att vinna. Jag och mitt team har jobbat hårt under en lång tid och just nu är vi lite besvikna, men jag vet också att det är världen bästa kockar jag tävlat mot. En tredje plats i världen är förstås också en bedrift.

Han fortsätter:

–Nu ska jag hem och ladda om, ta hand om familjen och sedan leverera ännu bättre smaker och upplevelser på mina svenska krogar. Man lär sig en hel del nytt på att tävla i Bocuse d’Or, fortsätter Tommy Myllymäki.

Till sin hjälp i tävlingsköket hade Tommy Myllymäki Albin Edberg, assistent/commis, Jonas Dahlbom, coach, och Henrik Norström, President och Sveriges representant i juryn.

Guldet gick i år till Ørjan Johannessen från Norge medan Philip Tessier från USA fick silver (2011 gick silvret till Myllymäki och i maj 2014 vann han Bocuse d ́Or Europe).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!