Foto: Robban Andersson

Tidernas högsta whiskypriser

1,6 miljoner. Så mycket betalade budgivare från hela världen för de 355 flaskorna på en skotsk whiskyauktion förra veckan.

Auktionshallen i Edinburgh var fullpackad och flera hundra bud hade redan kommit in på förhand. Att döma av det stora trycket fortsätter efterfrågan på exklusiv single malt och blended whisky att öka.

Bland märkena som noterade högst priser under auktionen var Ardbeg, Bowmore, Highland Park, Glenfiddich, Glenfarclas, Port Ellen, The Macallan och Springbank.

Allra dyrast, per droppe, blev en sällsynt miniflaska Springbank 1919 som sålde för närmare 18 000 kronor. Andra toppnoteringar var en Black Bowmore från 1964 för 35 000, en fyrtioårig Macallan för 42 000 och en trettiofemårig Bowmore från 1964 för 33 000 kronor.

Totalt såldes whiskey för omkring 1,6 miljoner kronor på auktionen som hölls på den anrika firman Bonhams i Edinburgh.

– Det här är en av de mest framgångsrika försäljningarna någonsin under whiskyauktionernas tjugoåriga historia, säger Bonhams whiskyexpert Martin Green.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!