Foto: Istock

Godast på julbordet – 12 recept du måste testa i jul

Köttbullar, lax, sill och Jansons frestelse. Viktiga beståndsdelar av vad som bör finnas på julbordet. Vi har samlat några riktiga goda recept med alla måsten till jul, och dessutom inkluderat något sött (som vi gärna äter efter maten).

Köttbullar med kryddpeppar

Det här är typiska julköttbullar! Fina, runda och hemlagade, då är köttbullarna som godast. Recept hittar du här.

Foto: Helén Pe

Brysselkål med citron

God brysselkål med citron och honung som är gott till kålens lite bittra smak. Recept hittar du här.

Foto: Per Ranung

Hoisin- och julmustglaserade revbenspjäll

Koka gärna spjäll och glaze dagen före så tar tillagningen bara 10 minuter. Recept hittar du här.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

”Dopp i grytan” – liten fläskbuljong med mejramsmör

Servera gärna med sötlimpa att doppa med. Recept hittar du här.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Rödbetssallad med strimlat äpple

Krämig och god rödbetssallad är en riktig klassiker, toppa gärna med strimlat äpple. Recept hittar du här.

Foto: Charlie Drevstam

Gör din egen julkorv – bästa grundreceptet

Det är inte svårt, men du behöver korvstoppare och korvskinn som tillbehör. Det kan vara extra roligt att smaksätta korvarna själv. Recept hittar du här.

Foto: Charlie Drevstam

Tips på en stark och bra köttkvarn hittar du här! (extern länk)

Janssons frestelse

Janssons frestelse är en riktig klassiker. Sockret lyfter ansjovissmaken. Recept hittar du här.

Foto: Charlie Drevstam

Lättbakat vörtbröd

Recept på ett lättbakat vörtbröd som går utmärkt att frysa. Recept hittar du här.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Traditionell senapsgriljerad julskinka

En klassiker på julbordet, senapsgriljerad julskinka. Recept hittar du här.

Foto: Per Ranung

Matjessill med vispad crème fraiche, rosépeppar och picklad rödlök

Matjessillen är ett måste på julbordet. Här i en spännande tappning. Recept hittar du här.

Foto: Anna Kern

Snabbgravad lax med senapsfrön och dill

Lax som går snabbt att grava och som passar perfekt på julbordet. Recept hittar du här.

Foto: Ulrika Pousette

Pepparrotssill

Frisk äppelsmak, kryddig ­pepparrot och krasse kryddar sillen. Recept hittar du här.

Foto: Joel Wåreus

För fler tips till julbordet – klicka in här.

Läs också: Stilrent till jul – duka med grått och guld



Läs också:
 Hemkryddad är godast – 3 spännande snapsar som hör julen till

Läs också: Efterrätt i jul – här är julbordets bästa desserter

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!