<p>J&ouml;nk&ouml;pingskocken Myllym&auml;ki driver restaurangen Den sm&aring;l&auml;ndska kolonin.</p>

Jönköpingskocken Myllymäki driver restaurangen Den småländska kolonin.

Foto: Magnus Skoglund

Svenske kocken gick vidare till VM

Tommy Myllymäki placerade sig bra i Bocuse d`Or Europa.

Under tisdagen avslutades tävlingarna i EM i matlagning i Genève. Kocken Tommy Myllymäki från Jönköping knep en fin femteplats som tar honom vidare till VM i Lyon nästa år. Dessutom fick han pris för tävlingens bästa fiskrätt.

Tommy Myllymäki själv är trött efter de intensiva tävlingsmomenten. Han hade hoppats på medalj även nu, men är på det stora hela nöjd med sin insats.

- Det känns skönt att veta att vi kvalificerat oss till VM. Erfarenheterna från EM kommer att göra gott där, säger han i ett pressmeddelande

- Tommy har gjort en stor insdats för svensk gastronomi och nu blir det en mycket spännande och intensiv resa fram till VM den 25-26 januari, säger Head Coach Paul Svennson.

Guldmedaljen i Bocuse d`Or Europa gick till Danmark, följt av Norge och Frankrike.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!