Allt fler svenskar väljer att handla sin mat på nätet
Allt fler svenskar väljer att handla sin mat på nätet Foto: Thinkstock

Svenskarna köper mer och mer mat via nätet

Svenskarna har tidigare varit försiktiga till att handla mat via nätet. Under fjolåret ökade dock handeln och i år beräknar man att svenskarna kommer näthandla mat för 4 miljarder kronor.

I fjol provade var fjärde konsument att köpa sina matvaror via butiker på nätet. E-handeln med livsmedel omsatte tre miljarder kronor vilket är en ökning med 41 procent från föregående år, visar en ny rapport från Svensk digital handel. Under 2010, när den första mätningen gjordes,  var det bara var tionde som hade handlat sin mat via internet någon gång. Siffran förväntas öka ytterligare i år.

– Allt fler handlar mat digitalt och vi ser en stark ökning av köp via mobila enheter. Många köp görs på språng, på väg till och från arbete, säger Jonas Ogvall, vd på Svensk digital handel.

De som handlar sin mat via nätet säger att det sparar tid och att det är bekvämt. Rapporten visar dock att det är många konsumenter som vill känna, klämma och själva välja ut sin varor. Många konsumenter ser också avgifterna som många handlare tar ut vid hemleverans som ett hinder.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!