Foto: Producent.

Svensk spritklassiker blir finsk

Den svenska vodkan Explorer blir finsk.När den svenska vodkan
Explorer skapades på 50-talet var den tänkt för den amerikanska marknaden. Succén i väster uteblev och istället var det här hemma som vodkan hittade sin publik, långt före Absolut inledde sitt segertåg.De senaste åren har
Explorer varit den mest säljande spritsorten i Sverige och detta trots att den inte är svensk längre, utan fransk. Den ingick i köpet när franska Pernod Ricard köpte Vin & Sprit för snart 2 år sedan.Och nu blir den finsk.
Idag meddelades att finska koncernen Altia köper ett 10-tal varumärken från fransmännen - bland annat den gamla klassikern "Skeppet". Dessutom blir andra svenska klassiker som Blossa, O P Andersson, Skåne Akvavit och Kronvodka också finska genom köpet.

"Skeppet" seglar vidare, denna gång till Finland. Att den kommer att hamna högst på bästsäljarlistan i år också är nog ingen galen gissning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!