Foto: Karlssons + Jupiter.

Svag vodka är stark trend

En alkoholsvag vodka - det är tecknet på en stark trend. Och den är gjord på svensk färskpotatis.En av de starkare
trenderna i dryckesvärlden just nu handlar om svagare drycker. Maffiga viner med alkoholhalter på 15 % är ett minne blott och svagare öl med större smaker introduceras i allt fler varianter.

Trenden fortsätter med världens svagaste vodka - som görs på svensk färskpotatis. Det är vodkamärket Karlssons som lanserar Karlssons Gold 25 - först i världen med lågalkoholhaltig vodka.Karlssons vanliga vodka
- Karlssons Gold - lanserades 2006 och säljs över stora delar av världen. Den alkoholsvaga varianten börjar nu säljas i Sverige och ska under året lanseras på de flesta internationella marknader.

- Vi ser en stor potential för lågalkoholhaltig vodka både i Sverige och i resten av världen. Det här är en produkt för finsmakare som är mer intresserad av smaken än av alkoholen, säger Christian Gylche, vd på Spirits of Gold som tillverkar vodkan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!