Foto: Jupiter.

Stordrickare riskerar att få cancer

Män som dricker mycket ökar risken att få cancer. Det visar forskning i Kanada.

Ju mer du dricker, destor större är risken att du får cancer. Ja, så kan man enkelt sammanfatta en nyligen gjord undersökning som presenterats i Kanada. Forskarna undersökte dryckesvanor hos 3500 män och undersökte även om de hade drabbats av någon form av cancer.

De undersökta personernas resultat visade att de som drack mycket hade betydligt större risk att drabbas av ett antal olika cancerformer. Att dricka mycket definierades i undersökningen som att dricka någon form av alkohol dagligen.

- Det visar att ett starkt drickande är ohälsosamt och dessutom ohälsosamt på många olika sätt, säger en av forskarna till sajten Winespectator.com. Dessutom visar undersökningen att människor som dricker lite var betydligt mindre drabbade eller inte alls, fortsätter forskaren.Enligt undersökningen
verkar det som om de största cancerriskerna finns bland män som dricker öl eller sprit men om det beror på drycken eller den livsstil som är kopplad till ett visst dryckesmönster vill forskarna inte fundera kring.

Läs artikeln i Winespectator.com här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!