Foto: Jupiter.

Storbritannien har fått en pubminister

Puben ska skyddas genom samordnade regler i brittisk ölinsats.

Ändrade dryckesvanor, hälsolarm om alkoholens farlighet och mindre pengar i plånboken har fått pubarna i Storbritannien att stänga ölkranarna. Förra året stängdes nästan 50 pubar i veckan! Men nu har den brittiska regeringen insett att pubkulturen är hotad och inrättat en - pubminister!

Sedan någon dag tillbaka så är pubministern John Healey ansvarig för den brittiska pubdöden hejdas. Det är han som ska stoppa dess försvinnande och han har lovat att hålla sina möten på.... pubar!Det kanske låter
som ett skämt men sedan flera år tillbaka så har många brittiska pubar fått kasta in handduken. Flera kampanjer från olika håll har genomförts utan att man har kunnat stoppa utdöendet. Nu har pubdöden blivit en regeringsfråga och pubministern ska framförallt ska se till att de olika regelverken som omgärdar pubarna samordnas på ett bättre sätt; hälsoregler, ekonomiskaregler och fastighetsregler bland annat.

John Healey säger i ett uttalande att pubar är viktiga mötesplatser i det lokala samhället och att man hoppas ha ett åtgärdspaket klart inom några veckor.

Utnämningen har än så länge fått både ris och ros, vissa anser att det är bra att något görs på riktigt medan andra menar att det bara är ett politiskt utspel i syfte att vinna väljare. Återstår att se om pubdöden kan stoppas eller om utdöendet bara är ett resultat av ändrade kulturella beteenden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!