<p>P&aring; Operak&auml;llaren kan du snart njuta av ett klassiskt sm&ouml;rg&aring;sbord.</p>

På Operakällaren kan du snart njuta av ett klassiskt smörgåsbord.

Foto: Ivan Da Silva

Stefano: ”Bröllopsmenyn är det roligaste jag gjort”

Fem frågor till kökschefen som tar upp gammal tradition på Operakällaren.

Varför återkommer smörgåsbordet i sommar på Operakällarens meny, efter 15 års frånvaro?

–Jag tycker det hör hemma på Operakällaren. Det var här Tore

Wretman gjorde sin berömda version som han sen marknadsförde runt om i världen.

Vad var så speciellt med Tore Wretmans smörgåsbord?

– Uppdelningen i fem turer till buffébordet, först för sillen, sen

för övrig fisk, därefter kött och sallader, på den fjärde turen är

det dags för det småvarma och allt avslutas med desserter.

Vad väljer du själv?

–Sillen, laxen och Jansson.

Finns det några överraskningar på Operakällarens smörgåsbord?

–Ja, bland annat två dagens husmansrätter.

Nypremiär på smörgåsbord och så kronprinsessan Viktorias bröllopsmeny, hur hinner du?

–Positiv stress är inga problem. Bröllopsmenyn är det

absolut roligaste jag gjort i hela mitt yrkesliv.

LÄS OCKSÅ: Recept på lyxig bröllopsmeny - av stjärnkocken Stefano Catenacci

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!