Spenat

Det är inte bara Karl-Alfred som får utdelning av spenat. De gröna bladen är något av det mest näringsrika att äta.

Förutom att spenat är ovanligt rikt på järn, samsas även bland annat A-vitamin, C-vitamin och Omega 3 i plantan. Dessutom innehåller spenat mycket få kalorier.

Ur hälsosynpunkt bidrar de höga järnnivåerna att blodvärdet förbättras vilket gör oss piggare, och A-vitamin och C-vitamin, som är starka antioxidanter, skyddar mot åderförkalkning. C-vitaminet har även en antiinflammatorisk verkan. (Många fler positiva effekter av spenat finns i "Supermaten - vägen till ett friskare liv".

Mer supermat:

Tomat

Avocado

Broccoli

Lök

Källa: "Supermat - vägen till ett friskare liv", Helena Nyblom.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!