Sommarhunger

Lammkotletter, halloumi, melon och smultron… Ni anar inte vilket ”elände” det är att läsa korrektur på Allt om Mat. Vi har naturligtvis en professionell korrekturläsare – Peje, expert på både mat och språk – men jag vill gärna också kolla igenom vad som strax ska gå till tryck. Och i samma ögonblick jag börjar läsa är jag förlorad.

Det är då veckans matplaner kastas över ända. Familjen har gett upp; det blir ingen lasagne eller falukorv i ugn den här gången heller. Det blir något helt nytt, direkt från korrektursidorna, som kommer att kännas helt rätt i säsong – om typ två månader…

För så långt i förväg måste vi vara för att hinna få allt klart. Och säga vad man vill, det är inte lätt att få tag på smultron (sid 84) i april. Så just på den punkten fick jag ge mig denna gång. Men lammkotletterna (sid 27), halloumin (sid 107) har jag och de mina girigt tuggat i oss.

Och i går köpte vi ny grill! En liten klotgrill som tog så lång tid att montera ihop att son och far till slut gav upp, slängde i grillkolen, tände på – men la köttet i stekpannan i stället. Precis när det var klart att äta konstaterade vi att grillkolen var perfekt… Nåja, det blev supergott i alla fall, och nästa gång vet vi hur lång tid det tar!

Lycka till med din egen grillsommar – i det senaste grillnumret har vi samlat massor av recept och tips för härliga måltider utomhus!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!