Foto: Joel Wåreus

Sommarfest - en buffémeny med somriga smaker

Buffé med eleganta och lätta maträtter - med passande vin som lyfter smakerna. Perfekt för en fest i sommar-Sverige!

När vår matredaktör Cecilia Lundin firar sin 50-årsdag står kocken Mattias Larsson för menyn. Smakerna är somriga med löjrom, lax med färskpotatis och örter och marängtårta. 🌸

Buffémeny till sommarfesten

(klicka på bilden för att se receptet!)

Ansjovisrullar med

 kalixlöjrom

Foto: Joel Wåreus

 Recept på ansjovisrullar med kalixlöjrom. Tips! Ansjovisrullarna kan göras 4 timmar i förväg. Förvara i kylen. Garnera strax före servering.

Mandel- och

västerbottens-ostbakad örret

Foto: Joel Wåreus

 Recept på mandel- och västerbottensostbakad örret. Tips! Örret kan bytas ut mot laxfilé.

Sparrissallad med

 rabarber och gurka

Foto: Joel Wåreus

 Recept på sparrissallad med rabarber och gurka.

Färskpotatissallad med 

 pepparrot och senapsört

Foto: Joel Wåreus

 Recept på färskpotatissallad med pepparrot och senapsört.

Syrade gulbetor

Foto: Joel Wåreus

 Recept på syrade gulbetor.

Körvel- och kummin-majonnäs

Foto: Joel Wåreus

 Recept på körvel- och kumminmajonnäs.

Ostar med fläder- 

 och rödbetssylt

Marängtårta med hallon- 

 och fläderkräm

Foto: Joel Wåreus

 Recept på marängtårta med hallon- och fläderkräm.

Matcha mat & dryck

Till den här buffén med eleganta, lätta rätter passar det med bubbel med liknande karaktär som maten – friskt och stilfullt. 

Vin till buffén:

Ferrari Brut (7721), Italien, 159 kr. Mousserande vin med elegant, aptitretande smak med toner av äpplen, citrus och bröd.

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé (7781), Frankrike, 125 kr. Lättsamt rosébubbel i lite avrundad stil, inslag av jordgubbar, citrus och bröd.

Vin till desserten:

Brachetto d´Acqui Braida 2015 (6260), Italien, 89 kr (37,5 cl). Rött, sött, pärlande vin med lätt aromatisk ton, inslag av röda bär och viol.

Alkoholfritt alternativ:

Arc-en-Ciel Vin de Rosé Mousseaux Brut 2015 (1932),  Frankrike, 53 kr. Mousserande torrt rosévin med drag av röda bär och en fräsch syrlig ton.

Av: Mattias Larsson

Styling: Anna Grandin

Foto: Joel Wåreus

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!