Smörgåstårta steg-för-steg

Smörgåstårta är uppskattat och enkelt när man har vill bjuda på god festmat för många. Här visar vi hur du gör en smarrig liten smörgåsbakelse.

Smörgåstårta steg-för-steg:

Så här gör du smörgåstårta i 6 enkla steg.

1. STANSA. Tryck ut 18 rundlar ur bröden med hjälp av en utstickare/mått eller ett stort glas.

2. BLANDA. Hacka fänkål och sparrisstjälkar. Blanda kesella, majonnäs, fänkål, sparris, kräftstjärtar, dill och skaldjursfond i en skål till fyllningen. Smaka av med salt och peppar.

3. VARVA. Bred fyllningen på 12 av rundlarna och lägg dem ovanpå varandra, till 6 bakelser. Toppa med 6 rundlar bröd.

4. BRED. Blanda kesella, crème fraiche och riven ost. Smaka av med honung, salt, peppar och kajennpeppar. Bred krämen runt om och ovanpå bakelserna. Hit kan du förbereda.

5. TRYCK. Skölj och torka spenatbladen. Tryck fast jämnstora blad runt kanterna.

6. DEKORERA. Dekorera bakelserna med kräftstjärtar, sparrisknoppar, citronskivor och dill.

Smörgåstårta - recept

Smörgåstårta till 6 personer

Botten

18 vita brödskivor

Fyllning:

125 g kesella

3 msk majonnäs

1 liten fänkål

9 kokta gröna sparrisstjälkar (spara knopparna till dekoration)

170 g hackade kräftstjärtar

2 msk hackad dill

1 msk koncentrerad skaldjursfond

salt, svartpeppar

Ostkräm:

125 g kesella, 10 %

1 dl crème fraiche

1 dl riven lagrad Västerbottensost

1 tsk akaciahonung

salt, svartpeppar och kajennpeppar

Dekoration:

70 g babyspenat

50 g kräftstjärtar

sparrisknoppar

dill

citronskivor

Servera smörgåstårta med vackert porslin. Vindruvor och skuren frukt eller sallad är goda tillbehör. Här hittar du fler goda recept på smörgåstårta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!