Foto: Respektive producent.

Smaka svenskt på museum

Hur smakar egentligen Sverige? Som sparrisbrännvin, älgblod och kallsup så klart! Det är några av dryckerna som du kan smaka på en dryckesdag i helgen.Produktionen av
svensk alkohol växer så det knakar. Sedan monopolet för tillverkning av alkohol försvann i Sverige 1995 är det många entusiaster som satsat tid, kraft och pengar på att tillverka egna drycker. Vissa har till och med tagit sig igenom alla regler, hinder  och problem och verkligen lyckats ta fram sin dryck till marknaden. Till lycka för oss som gillar smaker.På lördag
samlas en del av producenterna och visar upp vad de gör - du har chansen att vara med och prova deras drycker. Det är Vin- och sprithistoriska muséet i Stockholm som arrangerar minimässan "Svenska smaker" där du kan testa isvin från Blaxsta, sparrisbrännvin från Gotland och punsch från Norrtelje Brenneri.

- Gemensamt för de medverkande är att man med kreativitet och nyskapande i centrum skapat många unika drycker, men att man också använder sig av historiska recept och traditioner, säger Mirja Lauson som är chef för muséet.

- Man kan också lyssna på spännande föredrag om vår brännvinskultur igår och idag, om att producera svenska viner i världsklass och om det är riktigt klokt att driva en vingård i Sverige, fortsätter hon.På utställningsdagen "Svenska smaker"
så är bland andra följande producenter medverkande; Blaxsta vingård, Gute vingård, Darom, Norrtelje Brenneri och Wannborga vin och lamm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!