Foto: Montage: Hanna E Lindberg

Smaka på 70-talet

I högtalarna: Blondie, Bee Gees och Blå tåget. På matbordet: Hawaii-kassler, kalops och flygande jacob. Säg hej till 1970-talet!

Ta fram den storblommiga duken, duralexglasen och discokulan. Här är maten som tar dig tillbaka till 70-talet.

Förutom tågluffandet fick också en annan trend sitt genombrott under årtiondet: frukt i mat. Ananas, banan och curry kunde blandas i allt. Och vips fick vi en fräck Hawaii-skinka istälklet för en tråkig picknick-bog.

Första numret av Allt om Mat kom ut i oktober 1970 och blev snabbt en succé. Sedan dess har cirka 100 000 rätter tillagats i provköket. Vanligaste läsarfrågan: "Går rätten att frysa?"

Läs också: Det frågade vi om mat för 40 år sedan

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!