Foto: Jupiter + respektive producent.

Skummande öl på burk

Ölskribenten Lasse Råde har hittat 4 burkar som skummar extra bra. En kvävepatron gör jobbet.

Carling Premier (1587) 4,7 %, Storbritannien, 13,90 kronor, 44 centiliter

Kävepatronen - som utlöses automatiskt när du öppnar burken - gör att det byggs upp ett kraftigt gräddigt skum. Det bidrar till den mjuka milda maltiga smaken med lite citrus och aning av bröd. Ger ovanlig njutning åt en traditionell mustig lager.

Betyg 5/5.Kilkenny Draught
(1612) 4,3 %, Irland, 18,20 kronor, 44 centiliter

En suveränt smakrik, humlearomatisk, fruktig brygd med inslag av apelsiner och ananas. En irländsk ale som blir ännu bättre med gaspatronens rika fylliga skum, som rätt uppfylld kryper upp från botten av glaset.

Betyg 4/5.Boddington
(1600) 4,7 %, Storbritannien, 18,40 kronor, 50 cl

En fyllig brittisk ale, med rostad ton och bra beska, som ligger kvar ett bra tag, får också ytterligare dimension genom patronens rika skum. Doppa nästippen i skummet och njut av fruktigt maltiga dofter.

Betyg 4/5.

Guinness Draught (1260) 4,2 %, Irland, 19,20 kronor, 44 cl

Den nattsvarta irländska nationaldrycken ska naturligtvis inte köpas på flaska utan på burk med skumgivande gaspatron. Så mycket choklad och kaffe i smaken, parat med rik beska och god fyllighet på samma gång.

Betyg 4/5.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!