Skomakarens barn...

Vi är många som lever upp till myten om ”skomakarens barn”, har jag förstått. Som chefredaktör för Sveriges största mattidning borde jag förstås ha ett kök som en smärre restaurang och varje vardagskväll bege mig hem för att laga utsökta trerätters till familjen. Inte då. Visserligen har jag ett kök som jag gillar skarpt, men det är välslitet efter år med barn och vänner. Och vanliga vardagskvällar händer det inte så sällan att jag ringer hem och ber sonen sätta på falukorv och spagetti i stället.

Likadant är det med toppkockarna. De har restaurangkök på jobbet, och många är fullt nöjda med ett litet kök därhemma. Efter ett sent pass på krogen kan en och annan till och med tycka att det har sina poänger att svänga förbi korvkiosken på vägen hem. Men inte Klas Lindberg, i alla fall inte just nu. Han lagar gärna mat hemma, i sitt nya och skräddarsydda lilla kök där varje sak har sin givna plats. Inte stort men supereff ektivt, kunde Malin Turunen konstatera när hon var på besök, se sidan 20.

Själv var jag på födelsedagsfest häromdagen. Vi fick hämtpizzor, de största jag någonsin sett, och jättegoda. Jag blev inspirerad till att göra egna. Så nu ska jag mjöla köksbänken och börja experimentera, för pizza kan vara precis hur svårt eller hur lätt som helst: Vilken är egentligen den godaste bottnen, den ultimata tomatsåsen och den allra godaste toppingen? Svaret finner du på sidan 30. 

PS. Om en månad, den 12 mars, börjar Allt om Mat:s matkurser i vårt provkök på Sveavägen 53 i Stockholm! Kursledare (de flesta gångerna) blir vår erfarna kock i provköket, Kristina Valentin. Varje lördag tar hon sig an ett nytt tema och leder oss mot en fantastisk måltid. Vill du också vara med? Läs mer på sidan 16.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!