Macka med grillad halloumi och persika
Macka med grillad halloumi och persika Foto: Charlie Drevstam

Skapa världens godaste macka

Gör en supergod, mättande smörgås ochvinn en dag i Allt om Mat:s provkök tillsammans med Bagarlandslaget.

Använd din fantasi och skaparglädje och hitta på en den godaste lunchmackan som håller dig mätt hela eftermiddagen.

Välj  ditt favoritbröd och fyll det eller toppa med spännande pålägg:  grönsaker, kött, fisk, fågel och andra smarriga ingredienser.

Gör så här:

1. Utgå från brödet – köp det gärna färdigt, det blir enklast. Visst får du baka själv, men glöm då inte att skicka med receptet.

2. Välj goda råvaror, men begränsa dig! Med för många olika ingredienser och pålägg kan det vara svårt att känna de enskilda smakerna.

3. Skriv ner recept och arbetsgång och ta gärna en bild på din macka, så ser vi hur du har tänkt.

4. Mejla ditt bidrag tilltavling@aom.bonnier.se.Skriv Sveriges godaste macka i ämnesraden och ange namn, adress och telefonnummer.

Vi vill ha ditt mackrecept senast den 25 augusti.

Förslagen väljs ut och  provlagas av en jury från Allt om Mat och Brödinstitutet. 1–3:e pris  delas ut på mässan Mitt Kök på Stockholmsmässan torsdagen den 7 november  2013.

Pristagarna vinner resan till Stockholm, middag på kvällen tillsammans  med juryn och -deltagare i Mack-SM samt övernattning på -hotell.

Förstapristagaren  får också en dag i Allt om Mat:s provkök tillsammans med representanter  från Bagarlandslaget, Europas bästa lag med en 4:e plats i bagar-VM.

Du får lära dig mästarknepen för ett lyckat bak, får svar på  alla dina frågor kring bröd och bakning och inte minst en massa härliga  bröd att ta med dig hem.

 

Receptet på vinnarmackan presenteras i Allt om Mat under hösten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!