Silltårta i sex enkla steg

Gör en läcker midsommartårta på matjessill. Vi visar hur!

Matjessill, gräslök och gräddfil hör midsommar till. Här gör vi en smakrik majtestårta och servererar den som läckra bakelser. Klicka vidare i bildspelet ovan för att se de sex stegen.

Silltårta - gör så här:

1. BLANDA. Mixa brödet i en matberedare tills det blir smulor. Smält smöret i en kastrull eller i mikron och blanda med brödsmulorna.

2. TRYCK. Kläm fast bakplåtspapper i en bakform med löstagbar kant. Tryck ut brödsmulorna. Ställ kallt i kylen en stund. Koka potatisen knappt mjuk i lättsaltat vatten, cirka 15 minuter. Skala och tärna den.

3. BLÖTLÄGG. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål 5 minuter. Finhacka matjessillen och blanda med potatis, lök, crème fraiche, gräddfil, ost, gräslök och dill. Smaksätt med sillspad, salt och peppar.

4. SMÄLT. Krama ur vattnet från gelatinbladen och smält dem i en kopp 10 sekunder i mikron på högsta effekt eller i en kastrull på spisen. Låt svalna en stund.

5. RÖR. Blanda lite av sillblandningen med gelatinet och rör om. Blanda därefter gelatinet med resten av sillblandningen. Rör om ordentligt.

6. BRED. Häll blandningen över brödbotten, täck med plastfolie och ställ kallt i kylen minst 4 timmar. Lossa kanten på formen och skär fyrkantiga bitar. Strö över finhackade rädisor och dekorera med ärtskott.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!