Så lagar du till ett perfekt ankbröst

Lär dig göra ett ankbröst på rätt sätt. Leva & Bo:s expert Christina Asplund visar hur.

Ingredienser och redskap hittar du nedan och beskrivning med bilder finns i bildspelet ovan.

De här redskapen behöver du vid tillagningen:

Skärbräda

Kniv

Stekpanna

Stektång

Digital köttermometer

Ugnssäker form

Måttsats

Skål

Sil

Visp

Rätt temperatur!

Det är viktigt att ankbröstet får en slutlig innertemperatur på 70 grader, gärna 72 grader, för att undvika bakterier som campylobakter och salmonella.

Ingredienser:

2 ankbröst, tinade, ca 800 g

1 tsk salt

2 krm svartpeppar, nymald

1 msk smör 

1 msk rapsolja

Skysås:

1 dl vit balsamicovinäger med fikonsmak

4 soltorkade fikon, hackade

3 msk strösocker

2 dl vatten

2 msk kycklingfond, konc

2 msk smör

salt, svartpeppar

2 soltorkade fikon, tärnade

Hela receptet hittar du här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!