Så här gör du mumsiga gyllene ägg – scrambled innan de lämnar skalet

Sugen på att sätta guldkant på påsken? Pröva japanska fuwatoroägg! Eller som vi säger på ren kocksvenska: "ägg skramlade i sitt eget skal".

1. Allt du behöver är ett tröjärm eller strumpbyxeben att lägga ägget i.

2. Det kan vara bra att hålla ägget på plats med snören eller gummisnoddar (och att använda en tröja du inte är alltför fäst vid).

3. Nu: skoj för hela familjen! Snurra så att tyget tvinnas – och dra snabbt isär. Upprepa ett tiotal gånger. Ägget får spinn och gulan slås sönder.

4. Sätt en ficklampa mot ägget för att se om det är klart att kokas.

5. Koka!

Gillar du mellanhårt? Lägg ägget i en kastrull med ljummet vatten och låt koka upp. När det börjar koka: sätt en timer på 6 minuter. Kyl sedan med iskallt vatten, för lättskalad äggstravagansa!

Lösare ägg kan även gröpas ut, som i det japanska originalet här nedanför. Smaklig måltid!

 

LÄS OCKSÅ: Såhär gick det när Allt om Mat testade att göra gyllene ägg i skalet. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!