Så grillar du hela kycklingen

En grill med lock gör det möjligt att grilla stort. Hela stekar, fiskar och kycklingar sköter sig själva under locket och blir ljuvligt goda.

Redskap du  behöver använda (se i bildspelet ovan hur du ska göra):

Klotgrill med lock (eller gasolgrill med lock och möjlighet till indirekt grillning)

Aluminiumform

Kniv

Bindgarn i bomull

Grillbriketter (riktigt många så att de glöder i en timme eller mer)

Indirekt grillning:

En grill med lock fungerar som en ugn, om det inte finns någon glöd direkt under det som ska grillas. Värmen stiger upp runt om köttet/fisken/kycklingen på grillen och hålls kvar under locket. Det går att få samma effekt med en gasolgrill där det går att stänga av en brännare i mitten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!