Så gör du klassiska pepparkakor

Här är en lättkavlad pepparkaksdeg som ger många fina kakor.

Degen ska vila minst ett dygn i kylskåp före kavling. Men den kan gärna ligga i flera dygn om den förvaras i plastpåse. Bra att man kan spara degen och baka vid flera tillfällen!

Ingredienser för 200 pepparkakor

Bildspelet ovan visar hur du bäst går tillväga med baket.

10 minuter att sätta degen + 1 dygn i kylskåp + cirka 1 timme att kavla och grädda.

Deg:

4 dl strösocker

2 dl ljus sirap

2 dl vatten

250 g smör

2 msk kanel

1 msk mald kardemumma

1 msk malda kryddnejlikor

1 msk bikarbonat

15 dl vetemjöl + lite mjöl till kavlingen

Kristyr:

4 dl florsocker

1 äggvita

2 krm ättika eller pressad citron

karamellfärg

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!