Foto: Getty Images/iStockphoto

Så gör du din egen trillingnöt

På tisdagen meddelade chokladföretaget Marabou att två av de mest klassiska pralinerna i Aladdin-asken försvinner. Pralinerna körsbärslikör och trillingnöt ersätts i oktober av hallonlakrits och fläderblom.

Beskedet möttes på sina håll av burop och besviklse, särskilt från trillingnötens anhängare. Men det finns ljus även i de mörkaste av tider. För det är faktiskt relativt enkelt att göra sin egen trillingnöt.

Du behöver:

200 gram smält mjölkchoklad

150 gram nötkärnor

Så här gör du:

Smält chokladen i en skål över vattenbad. Häll ner nötterna och rör om ordentligt. Lägg sedan nötterna tre och tre på ett bakplåtspapper. Chokladen som blir över i skålen ringlar du över nötterna i ett fint mönster. Låt stelna och förvara svalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!