Marie Serneholt gillar julmat.
Marie Serneholt gillar julmat. Foto: SVT

Så äter kändisarna i jul

Vilken mat är viktigast på julbordet? Modern? Traditionell? Även om julbordet kan verka likadant hos de flesta så är det olika maträtter som väcker den starkaste julkänslan. Fyra kändisar avslöjar vilka deras matmåsten är.

Kanske är det julskinkan som är viktigast? Eller prinskorven? Vissa saker bara måste finnas med när vi firar mathögtiden nummer 1, trots att vi kanske äter dem året runt i vilket fall. Som köttbullar och prinskorv, det är

väl ingen som inte lagar till det vid andra tillfällen på året - ändå

ska de fram till jul. Om än i annan variant....

Vi frågade några matglada kända svenskar om vad som gör deras jul - matmässigt. Och fick en del spännande svar!

Programledaren Doreen Månsson vägrar att kasta ut skinkan, trots att hon inte äter skinka! Och Adam Alsing gör mumma enligt ett recept han fått av krögaren Erik Videgård - nu har du också chansen. Och Marie Serneholts familj har kastat ut gröten men kan inte få nog av rödbetssalladen. Pernilla Wahlgren? Ja, hon gör köttbullar med julmust, ja, för att få dem extra mustiga i smaken så klart!

Foto: SVT

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!