Ryska smaker till helgen

Njut av en rysk trerättersmeny. Börja med blinier, gå över till borsjtjen och avrunda med en smäktande god romdränkt fruktkaka med grädde.

Förrätt: Frasiga och smältande goda blinier smakar lyxigt gott med gravad lax och  forellrom. Gör smeten två tre timmar innan den ska gräddas så att den  jäser fullt ut. Färdiga blinier går bra att frysa in.

Huvudrätt: Borsjtj kan lagas med eller utan kött. Den välkända ryska rödbetssoppan lär  egentligen ha sitt ursprung i Ukraina. Men med tiden har den blivit mer  och mer rysk, och anses nu vara något av det mest traditionellt ryska  man kan laga.

Efterrätt: Rhum baba- en klassisk romdränkt kaka med anor från 1700-talet. Namnet baba  anses komma från att de ryska barnen kallade sin mormor och farmor för  baba och att de ofta bjöd barnen på just goda kakor vilket fick namnet  att gå över till kakorna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!